Financial Business Controller

Apply now

Jouw role bij Tony's

We zijn op zoek naar een nieuwe Business Controller om ons fabrieksteam in Borsbeek, België te versterken! In deze rol overzie je de P&L van Tony's Bar Factory, creëer je inzicht door het analyseren van de kostprijzen van goederen en je creëert inzichten in de fabrieksprestaties. Je draagt in deze rol verantwoordelijkheid rondom het beoordelen van de fabrieksprestaties, het analyseren van kostprijzen en brutowinstmarges, het evalueren van het rendement op investeringen voor nieuwe productie-initiatieven, en het leveren van inzichten om geïnformeerde besluitvorming te vergemakkelijken.

Als Business Controller heb je volledige controle over de P&L en CAPEX van Tony's Factory (De Laet). Kernwerkzaamheden in deze rol zijn het maken van rapporten, het analyseren van financiële resultaten, en het identificeren van trends om data-gedreven inzichten te genereren. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het uitvoeren van de planning- en controlecyclus, inclusief maandelijkse rapportage, budgettering, en het ontwikkelen van een 3-jarenplan, dit alles in nauwe samenwerking met je collega's van Business Control op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Daarnaast heb je een belangrijke rol in het lokale managementteam van De Laet, waar je een beslissende rol speelt in het zorgen voor soepele fabrieksoperaties. Als onderdeel van het managementteam van de Bar Factory, heb je gedetailleerde kennis van alle operationele aspecten en het fabrieksteam, waardoor je de inzichten kunt genereren die helpen om de fabriek effectief te sturen.

Ook ben je verantwoordelijk voor de IT binnen de fabriek, waarbij met name de relatie met ons ERP systeem een belangrijke is. De juiste invoer moet zorgen voor de juiste inzichten. Verder ben je binnen de fabriek het eerste aanspreekpunt over alle financiële aspecten, waarbij je de support vanuit het Homebase team in Amsterdam hebt om dit op te pakken.

Dit is een rol voor een personal contributor die rechtstreeks rapporteert aan het team Business Planning and Performance in Amsterdam. Daarnaast werk je nauw samen met de Engineering and Manufacturing Lead. Deze rol binnen Tony’s biedt je de kans als financiële professional om te kunnnen bijdragen aan onze revolutionaire missie.

Dit is wat je zult doen:

 • Solide rapporten opbouwen om inzicht te genereren in de productie en directe kosten van onze fabriek (bijdragemarge).

 • De planning- en controlecyclus voor de fabriek uitvoeren, maandelijkse prestatie-inzichten leveren als onderdeel van onze maandelijkse rapportagecyclus en inzichten leveren voor ons 3-jarenplan.
 • Controle houden over de financiële status en het managementteam van de fabriek ondersteunen door toezicht te houden op de totale uitgaven om verrassingen te voorkomen.
 • De context van de (financiële) prestaties van de fabriek vormgeven, in samenwerking met andere managementteamleden en de Engineering and Manufacturing Lead.
 • Nauw samenwerken met andere managementteamleden om nieuwe initiatieven uit te werken en de werkelijke prestaties te volgen.

Functievereisten:

 • Minimaal 10 jaar ervaring in business controlling of financieel management binnen een fabrieksomgeving, met uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van financiële bedrijfspartnerschap.
 • Bewezen staat van dienst in het genereren van inzichten en rapporten met betrekking tot productiviteit, kostenanalyse, materiaalkosten, en prestaties van de productielijn.
 • Sterke communicatie- en interpersoonlijke vaardigheden om effectief relaties op te bouwen en te onderhouden met senior leiders en fabrieksmedewerkers.
 • Vloeiend in zowel Vlaams als Engels.
 • Gemotiveerd om de lat hoger te leggen en zowel jezelf als Team Tony's uit te dagen om ambitieuzer te worden en onze missie succesvol te volbrengen. Je omarmt de kans om te leren van fouten onderweg.
 • Sterk geloof in de missie van Tony's en belichaming onze kernwaarden: uitgesproken, vastberaden, ondernemend, en altijd met een glimlach.
 • Eindelijk, je kunt soepel omgaan met de uitdagingen die gepaard gaan met een groeiend bedrijf en je kunt positief bijdragen aan de prestaties van Tony’s Bar Factory.

Klinkt dit als iets voor jou?

Ben je gepassioneerd om een verschil te maken in de wereld? Zoek dan niet verder! Als je klaar bent om samen met ons de chocolade-industrie naar nieuwe hoogten te brengen, horen we graag van je! Stuur alsjeblieft je directe sollicitatie, geen bureaus. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Iedereen is welkom om te solliciteren. Van klassiekers tot limited editions, we weten dat verschillende smaken het leven inspirerender maken. En niet alleen in ons chocoladeassortiment. Bij Tony's verwelkomen we iedereen met evenveel enthousiasme, ongeacht ras, kleur, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, nationaliteit, handicap, of ouderlijke of veteraanstatus. Zelfs als je vaardigheden of ervaring niet 100% overeenkomen met een specifieke rol, moedigen we je toch aan om te solliciteren.

a peek into Tony’s Homebase in Amsterdam

our core values

Our values are our compass and guide us when making choices, they are: